Corelația dintre postură si vedere

Corelația dintre postură si vedere

Postura deficitară nu numai că poate contribui în timp la probleme de sănătate (de exemplu vascularizație deficitară sau respirație superficială, ineficientă), dar poate afecta și vederea.

La unele persoane, se poate întâmpla invers – vederea slabă contribuie la dezechilibre posturale, care apoi provoacă probleme de sănătate mai grave.

Pentru cei dintre noi care petrecem ore întregi în fața unui computer în fiecare zi, este important să înțelegem legătura dintre postură și vedere și, cel mai important, să știm cum să prevenim viitoare dereglări ale amândurora.

 

Modul în care vederea slabă poate afecta postura

 

Persoanele cu o vedere slabă se apleacă în față în timpul cititului, în timp ce lucrează la computer sau în timp ce desfășoară activități la aproape.

Când te apleci înainte și strângi ochii pentru a încerca să te concentrezi asupra a ceea ce faci, acest lucru îți determină corpul să se deplaseze într-o poziție nefirească.

Mulți dintre noi petrecem, de asemenea, mult timp pe dispozitive precum telefoane și tablete, adaptându-ne la o postură cu capul înainte. Postura ideală, când mergem dar și când stăm, este atunci când avem urechile deasupra umerilor, dar timpul prelungit petrecut in fața ecranului ne determină adesea să aducem / înclinăm capul înainte.

Atunci când ochii funcționează bine împreună (lucrează în echipă), activitățile precum lucrul la computer sau la birou sunt mai confortabile, deoarece nu este nevoie să te deplasezi în față pentru a vedea mai bine.

Dacă obiectele par neclare atunci când sunt mai departe, adaptarea posturii (înclinarea în față) poate avea un impact pozitiv asupra vederii, pentru că vezi mai bine când privești mai aproape. Această afecțiune vizuală comună se numește miopie. Așadar, dacă nu poți vedea obiectele în mod clar și simți nevoia să te apleci înainte atunci când lucrezi sau citești, este posibil să ai miopie.

Miopia se poate dezvolta în copilărie și poate progresa până la maturitate, dacă nu este tratată corespunzător.

Un istoric familial de miopie sau stres vizual din cauza muncii, cum ar fi utilizarea unui computer, pot reprezenta factori de risc care contribuie la apariția miopiei.

Dezvoltarea miopiei la adult este probabil cauzată de multe ore de muncă în anumite cariere (IT, educație, știință) și, de asemenea, poate fi legată de concentrarea ochilor sau de probleme de coordonare a ochilor.

Modificarea posturii poate apărea ca o consecință a multor probleme de vedere cum ar fi miopia, hipermetropia, strabismul, ambliopia, tulburările funcționale de vedere.

Cunoscând corelația dintre postură și vedere, adesea poți ghici problema de vedere a unui individ, analizând postura acestuia. https://www.youtube.com/watch?v=fziEQ9rmkuc

 

Simptomele vederii scăzute la copii

 

De obicei copiii nu sunt conștienți că nu văd la fel de bine cum ar trebui.

Deoarece în această perioadă mulți copii învață la distanță și stau acasă, urmăriți-i dacă se apleacă în față atunci când lucrează la sarcini școlare sau participă la apeluri video.

Pe lângă o postură modificată, alte semne ale unor posibile probleme de vedere, sunt:

  • Coordonare slabă mână – ochi
  • Înclinarea frecventă a capului pentru a vedea sau a citi
  • Devierea ochilor (de exemplu ochi încrucișați)
  • Dureri de cap frecvente
  • Durată scurtă a perioadei de atenție

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top