De ce un site despre terapie vizuala?

  • Pentru că am trăit experiența acestei terapii și am cunoscut beneficiile sale
  • Pentru că o vedere îmbunătățită are un ecou imens asupra psihicului și personalității
  • Pentru că mulți dintre noi nu au auzit și nu cunosc care este scopul și cui se adresează terapia vizuală 
  • Pentru că îmi doresc să atrag atenția asupra problemelor de vedere care trec neobservate și nediagnosticate la controlul oftalmologic de rutină 
  • Pentru că vreau să atenționez oamenii asupra importanței vederii binoculare (vederea cu amândoi ochii) si a consecințelor lipsei acesteia
  • Pentru că absența vederii binoculare este de multe ori trecută cu vederea sau necunoscută de către doctori sau de pacienții înșiși, care nici măcar nu au idee despre faptul că nu pot vedea 3D.

Sufăr de strabism din copilărie

Strabismul – acesta este motivul pentru care m-am simțit adesea străină și diferită de majoritatea oamenilor, care nu înțelegeau ce simt și ce se întâmplă cu mine. 

De când am început terapia vizuală, m-am străduit să povestesc celor din jur ceea ce simt și modul în care “munca” în echipa a ochilor, percepția adâncimii și acuitatea vizuală s-au îmbunătățit. Ascultându-mi povestea, o parte din prieteni, dar și din rude, s-au uitat la mine de parcă eram de pe altă planetă și nu m-au crezut, pentru că nu observaseră  până atunci că am o problemă de vedere și le „păream normală”. Atunci când dizabilitățile sunt aproape ascunse, este greu să recunoști / observi un handicap precum și influența pe care acesta o are asupra vieții persoanei în cauză. 

Povestea mea poate fi povestea multor oameni, ale căror probleme de vedere au fost ignorate de doctori și care, neînțeleși de familie, se străduiesc în tăcere să-și ascundă și să își depășească  deficiențele de vedere. 

 

Aboneaza-te la newsletter!
Scroll to Top