Dezechilibrul ocular vă poate afecta postura

Dezechilibrul ocular vă poate afecta postura în urmatoarele moduri:

  1. Dezechilibrul ocular poate denatura percepția vizuală, ducând la încercări de compensare prin postura corpului (înclinarea capului, rotația capului, mers de rață, mers pe vârfuri etc).
  2. Dezechilibrul ocular poate provoca, de asemenea, o percepție inexactă a adâncimii, care determină  rotunjirea umerilor sau înclinarea anterioară a pelvisului.
  3. Dezechilibrul ocular poate să perturbe coordonarea dintre sistemul vizual, sistemul vestibular și sistemul  somato-senzorial, provocând o creștere a consumului de energie.
  4. Supracompensarea unui dezechilibru ocular poate duce la încordare musculară și, în consecință, la o postură defectuoasă și apariția durerii.
  5. Și nu în ultimul rând, un dezechilibru ocular poate duce la diferențe de tonus muscular și asimetrii consecutive, pe măsură ce corpul se adaptează la lipsa de aliniere.
Prin includerea în terapia mișcării a exercițiilor pentru ochi (terapie vizuală), puteți îmbunătăți capacitatea creierului de a percepe și de a reacționa mai bine la mediul înconjurător, iar aceste schimbări vor contribui negreșit la tratarea durerilor musculare, recuperarea dezechilibrelor posturale, starea generală de bine și creșterea longevității.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter!
Scroll to Top