Am început această călătorie în urmă cu doi ani, la vârsta de 49 de ani. 

Am prezentat in povestea mea cartea care mi-a schimbat viața. Cartea “Fixing my gaze” scrisă de Susan Barry m-a determinat să încep terapia vizuală. Răbdarea, rezistența și credința m-au însoțit permanent, convinsă fiind că aceasta este singura cale de a câștiga o vedere normală. Și iată care sunt rezultatele până acum:

  • Pot in sfarsit sa mișc ochiul stâng în toate direcțiile. 
  • Ochii mei lucrează din ce în ce mai mult timp în echipă. 
  • Nu mai am acele  amețeli și dezorientări atunci când privesc spre dreapta, pentru că am învățat cum să îmi coordonez ochii. 
  • Activitățile de terapie vizuală au devenit mai ușor de realizat. Unele  îmi păreau de nefăcut, dar iată că acum imposibilul a devenit posibil. 
  • Privesc oamenii în ochi și în mod involuntar cercetez dacă au ochii aliniați ☺
  • Cititul este mai puțin obositor. 
  • Apreciez mai bine distanțele.
pexels pixabay 235615
Simt că m-am schimbat. Terapia vizuală mi-a ridicat un văl de pe creier. Pentru că, pe lângă efectele terapiei vizuale asupra vederii,  am simțit si efecte psihologice absolut fantastice. Sunt mai răbdătoare, mai puțin critică, mai înclinată spre a cerceta frumusețea din jurul meu. Îmi doresc să am răgazul și liniștea necesare pentru a descoperi lumea înconjurătoare și pe mine însămi.

Mai există totuși uneori momente când am vedere dublă, dar nu mă sperie, pentru că înțeleg ce se întâmplă și pentru că știu că prin exerciții se poate remedia și această problemă. 

Încă mai am unele dificultăți cu vederea la distanță. Imaginea mea asupra locului unde mă situez cu adevărat în spațiu s-a schimbat. 

Sunt încă într-un proces de consolidare a noului fel în care trebuie să îmi mișc ochii, pentru a fixa cu ambii ochi același punct în spațiu.

Acum văd altfel lumea, într-un mod pe care nu puteam vreodată să mi-l imaginez! 

Nu a fost un proces ușor. Au fost momente când credeam că nu voi reuși. Dar gândul că într-o zi voi putea avea o vedere normală, mi-a dat putere să continui.

Un lucru însă este sigur: m-am îndrăgostit de Univers. Natura și mai ales copacii arată altfel. Imaginea lor 3D îmi taie răsuflarea; îi admir minute în șir fără să mă satur. Sunt copleșită de atâtea emoții. Câtă frumusețe și bucurie am pierdut în toți anii de până acum!

 

Aboneaza-te la newsletter!
Scroll to Top