Îmbunătățirea vederii este posibilă prin mijloace medicale medicamentoase, metode chirurgicale, dar și prin exerciții și metode naturale de abordare.
Am schițat mai jos câteva aspecte importante pentru vedere.
Adevăruri demonstrate de științele biologice
- Oboseala ochilor în timpul activităților la aproape provoacă vedere încețoșată.
- Vederea slabă debutează ca un spasm al mușchilor ciliari.
- Lentilele pentru distanță purtate permanent, adică și în timpul activităților la aproape, cauzează cronicizarea spasmului ciliar și vedere încețoșată pe termen lung
Abordarea de către optometrie a îmbunătățirii vederii
- Specialiștii în îngrijirea ochilor recomandă rareori vitamine.
- Tratamentul primar constă în lentilele corective
- Optometria susține că este imposibil să îmbunătățești vederea în mod natural
Vitamina A
- este un nutrient cheie pentru îmbunătățirea vederii, dar are eficacitate limitată, întrucât miopia nu este cauzată de o deficiență de vitamine.
Ortho-k sau ortokeratologia
- este utilizarea de lentile de contact special concepute și montate pentru a remodela temporar corneea, în vederea îmbunătățirii vederii.
Atropina sub formă de picături
- este administrată pemtru a încetini progresia miopiei prin paralizarea temporară a mușchilor oculari.
Lentilele MiYOSMART
- sunt bazate pe tehnologia DIMS (Defocus Incorporated Multiple Segments – Segmente Multiple de Defocalizare Încorporate). După cum sugerează și numele, aceste lentile conțin o suprafață de tratament neclară în formă de inel, cu 400 de segmente circulare cu valori pozitive și o zonă clară de 9 mm care corectează problema oculară. Astfel, atunci când pacientul alternează cele două zone, vederea este clară și are loc o regresie treptată a miopiei.
Chirurgia LASIK
- este o procedură de corecție permanentă prin care se taie / remodelează corneea
- corectează vederea prin exerciții care duc la remodelarea și îmbunătățirea legăturii neuronale dintre ochi și creier. Contrar părerilor medicinei clasice, terapia vizuală poate avea rezultate uimitoare, având la bază binecunoscutul concept de neuroplasticitate.