Problemele de vedere pot fi moștenite genetic?

Problemele de vedere pot fi moștenite genetic?

Ai avut norocul să moștenești zâmbetul perfect al mamei tale și simțul umorului de la tatăl tău?

Există multe trăsături care pot fi transmise din generație în generație, fie că este vorba de abilitatea atletică naturală a părinților tăi, de priceperea lor artistică sau chiar de culoarea părului lor.

Știm, de asemenea, că unele condiții de sănătate pot fi transmise fiecărei generații, inclusiv problemele funcționale  de vedere. Dacă aveți un istoric familial de afectare a vederii binoculare, atunci este posibil să fi moștenit această problemă.

Dacă dumneavoastră sau o persoană dragă aveți antecedente familiale de strabism, ambliopie sau insuficiență de convergență, este necesar să faceți un consult oftalmologic și apoi să începeți terapia vizuală, urmând un plan de tratament adecvat, neinvaziv și eficient.

Problemele de vedere binoculară sunt evidente atunci când ambii ochi nu funcționează corect împreună.

Simptomele problemelor de vedere binoculară

  • Dureri de cap
  • Amețeală
  • Tulburări de echilibru
  • Vedere dublă
  • Vedere neclară
  • Greață
  • Percepție slabă a adâncimii
  • Sensibilitate la lumină

Dacă aveți unul sau mai multe dintre simptomele de mai sus, trebuie sa faceti un examen cuprinzător de vedere de către un optometrist specializat în terapia vederii. Acest examen include și o evaluare a abilităților vizuale, pentru a determina dacă ochii sunt aliniați și lucrează împreună.

Problemele de vedere binoculară pot apărea pe măsură ce îmbătrânim, în timp ce unii indivizi se nasc cu aceste probleme.

Contuziile, accidentele vasculare cerebrale sau tulburările neurologice pot cauza adesea probleme de vedere.

Utilizarea excesivă a ecranelor (PC, tabletă, telefon) poate contribui, de asemenea, la agravarea unor  probleme binoculare care există deja.

Dacă bănuiți că dumneavoastră sau cineva apropiat aveți o problemă de vedere binoculară care include ambliopia (ochi leneș), strabismul (ochii încrucișați/ochii rătăcitori) sau insuficiența de convergență (ochii care nu funcționează la unison când vizualizați obiecte din apropiere), este timpul să vă ocupați de vederea dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter!
Scroll to Top