Terapia vizuală este eficientă după multiple operații de strabism?

Terapia vizuală este eficientă după multiple operații de strabism?

Răspunsul este DA !

Nu contează cu adevărat câte intervenții chirurgicale ai avut. Terapia vizuală îți antrenează creierul pentru a fi un centru de control eficient al mușchilor. Totuși, cu cât ai avut mai multe intervenții chirurgicale, cu atât strabismul devine mai dificil de tratat, din cauza existenței țesutului cicatricial care se formează postoperator. Acest țesut cicatriceal poate “lipi” anumiți mușchi extraoculari între ei, “fixând” ochiul într-un anumit loc, astfel că este puțin mai dificil să antrenezi creierul pentru a controla mușchii uniți prin țesut cicatricial. Dar nu este imposibil!

În povestea mea poți citi problemele apărute după operația de strabism pe care am făcut-o la 5 ani. Printre aceste probleme se numără și faptul că postoperator nu am mai reușit să mișc ochiul stâng spre dreapta, din cauza cicatricilor fibroase restante de la nivelul mușchilor extraoculari.

După 43 de ani de la operația de strabism, am început terapia vizuală, care m-a ajutat enorm în controlarea mai eficientă a ochilor și lucrul lor în echipă. Poți citi despre această minunată transformare aici.

În cele din urmă, nu contează dacă ai avut mai multe intervenții chirurgicale. Terapia vizuală îți poate “recalifica” creierul pentru ca tu să îți folosești mai bine ambii ochi.

https://www.youtube.com/watch?v=sAX1slGKGMU

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter!
Scroll to Top