Viața cu strabism

Viața cu strabism nu e ușoară!

Dificultățile de vedere, de orientare și echilibru, de coordonare mână-ochi, de citire și învățare, de stabilire a contactului vizual, toate acestea și încă multe altele, fac viața cu strabism dificilă.

Am trăit din fragedă copilărie cu aceste dificultăți și, de cele mai multe ori, nu am realizat că principala lor cauză este strabismul.

Am dat vina pe mine, am crezut că sunt incapabilă. M-am luptat cu sentimentele de inferioritate, cu anxietatea, cu lipsa de înțelegere din partea celor care nu aveau habar prin ce trec. M-am confruntat adesea cu teama de a fi respinsă, cu lipsă de încredere în propria persoană și cu stimă de sine scăzută.

Am suferit în tăcere pentru că, în ciuda imensei mele perseverențe, nu m-am putut ridica la nivelul dorințelor.

Da, mi-a fost greu să accept că sunt nevoită să citesc un text de trei ori ca să înțeleg toată esența.

Am încercat să mă consolez cu ideea că, în timp ce aveam colegi de facultate care se puteau concentra pe text și înțelegeau de la prima citire, mie îmi fugeau literele din fața ochilor si trebuia să aloc mult mai mult timp pentru învățat.

Viața cu strabism, pentru mine, a fost o continuă luptă. Dar nu am lăsat pe nimeni să îmi spună că nu pot realiza ceea ce îmi doresc și nu am acceptat niciodată ideea că voi rămâne așa toată viața mea.

Deși în facultate învățasem că strabismul necorectat până la vârsta de 7 ani nu mai are șanse de vindecare, undeva în adâncul sufletului, am sperat că există o soluție care mă va ajuta și care îmi va face viața mai ușoară.

Iată că această soluție s-a arătat în urmă cu 5 ani. Ea se numește terapie vizuală și, cu ajutorul ei, vederea mea s-a îmbunătățit fantastic. De atunci preocuparea mea constantă este să găsesc modalități noi de a folosi neuroplasticitatea pentru a-mi transforma vederea și pentru a stăpâni capacitatea ochilor de a lucra în echipă. Această extraordinară calitate a creierului numită neuroplasticitate, mi-a dat aripi și încredere. Mi-a deschis poarta către o nouă viață. Zi de zi, an de an, coordonarea mea devine din ce în ce mai bună, oboseala mai mică și entuziasmul mai mare.

Dacă ai strabism, ambliopie sau altă tulburare funcțională de vedere și dispui de suficientă energie, perseverență și determinare pentru a-ți corecta vederea, atunci nu lăsa pe nimeni să-ți spună că nu se mai poate face nimic pentru îmbunătățirea vederii tale.

Terapia vizuală te ajută să descoperi calea de urmat către o reconfigurare a rețelelor neuronale care controlează activitatea ochilor și, în acest fel, viața cu strabism poate deveni extraordinară!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter!
Scroll to Top